GODT AT VIDE, INDEN DU KOMMER TIL TRÆNING

Herunder finder du forskellige relevante informationer…

Afbud til træning
Bliver du forhindret i at komme til træning, så send meget gerne en sms eller mail til mig (Mai-Britt) på 2169 5709.

Aflysning af holdtræning
I tilfælde af at jeg bliver nødt til at aflyse en træning, vil jeg forsøge at finde en afløser. Kan det ikke lade sig gøre, kontakter jeg dig og afmelder træningen. Jeg vil efterfølgende afholde en erstatningstime, og hvis dette ikke er muligt, vil du få returnet det beløb, der svarer til en træningsgang.

Betaling
Din betaling er altid bindende, medmindre det hold du er tilmeldt ikke bliver oprettet. I så fald kan du vælge at få dine penge retur eller overføre dem til et andet hold.

Enetimer
Afbud skal ske senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved afbud senere end 24 timer gives ingen erstatningstime. 

Forsikring
Vi gør opmærksom på, at den almindelige lovpligtige ansvarsforsikring ikke altid dækker skader, der opstår til hundetræning, så derfor kan det være, at du skal tegne en udvidet ansvarsforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvordan de dækker.

Hvem kan deltage og træne med din hund? 
For at kunne træne med hund på vores hold skal du være fyldt 16 år.

Bliver du forhindret i at møde op til træning, er du altid velkommen til at sende en afløser, så længe denne er sat 100% ind i vores træningsmetode samt de øvelser, som vi arbejder med. 

Du er altid velkommen til at tage de øvrige medlemmer af husstanden med, så de kan observere træningen.

Tæver i  løbetid
Hvis din tæve kommer i løbetid, kan du stadig deltage til træning, så længe:

  • Din hund er iført løbetidsbukser
  • Du giver os besked om det senest et par timer inden holdstart
  • Du ikke tager din hund ud af bilen, før du får grønt lys

Hvis din hund er syg, bør du ikke tage den med til træning, medmindre du har fået grønt lys fra din dyrlæge. Du er dog altid velkommen til at komme alene og følge undervisningen uden hund.

Diarré og opkast
Hvis din hund har diarré eller kaster op, kan den ikke deltage i træningen, da det er vigtigt, at den grundet smittefare ikke kommer i kontakt med andre hunde, før den er rask igen.

Lunge- og hjerteorm
Hvis din hund har enten lunge- eller hjerteorm, bør du tale med din dyrlæge om, hvorvidt din hund kan deltage i træningen, eller om din hund har brug for ro og hvile, til den er færdigbehandlet.

Kennelhoste
Hvis din hund har kennelhoste, kan den ikke deltage i træningen, da det er vigtigt, at den grundet smittefare ikke kommer i kontakt med andre hunde. Din hund kan atter komme på træningsbanen, når den har været symptomfri i 14 dage.

Skab
Hvis din hund har skab, kan den ikke deltage i træningen, da det er vigtigt, at den grundet smittefare ikke kommer i kontakt med andre hunde, før den er færdigbehandlet.

Du kan læse mere om ovennævnte sygdomme, symptomer, forebyggelse og behandling HER >

Jeg anbefaler, at du medbringer følgende til træning:

  • Godbidstaske
  • Masser af gode og bløde godbidder
  • Klikker
  • Halsbånd (halv- og helkvæler er ikke tilladt på træningsbanen)
  • Kropssele
  • Almindelig line (ikke flex-line)
  • Høm-høm-poser
  • Vand til din hund
  • Et tæppe/måtte til din hund
  • En taske/net så du nemt kan transportere dine ting fra bil til træningsbane

Jeg anbefaler godbidder i form af små stykker kogt kød, som din hund hurtigt kan tygge. Du kan også bruge SnackRolls fra vores shop, som er træningspølser i forskellige smagsvarianter.

Selvom der er få hunde på vores hold, så kan de andre hunde alligevel godt være en stor forstyrrelse for din hund. Hjemme i stuen arbejder din hund måske fint for tørre godbidder eller tørfoder, men det er sjældent, at det er tilfældet på banen.

HUSK! En sulten og udhvilet hund arbejder bedst!

Humlebækvej 26, 3480 Fredensborg

Vi er så heldige, at vi har mulighed for både at træne indendørs og udendørs. Den indendørs træning foregår i en uopvarmet ridehal. Den udendørs træning foregår på et grønt område bag hallen.

Der er indkørsel til gården to steder fra Humlebækvej, og der er parkering foran stalden og ridehallen.  

Lad din hund blive i bilen…

Når du ankommer til træningsbanen, så lad din hund blive i bilen til jeg har givet grønt lys. Jo færre hunde der mødes på parkeringspladsen, jo mindre stress og dårlige oplevelser giver det din hund. Kan din hund ikke vente alene i bilen uden at gø og stresse op, så bliv hos den.

Ankommer du enten til fods eller på cykel, så er du velkommen til at gå direkte til træningsområdet, så snart der er ledigt.

Lad ikke din hund hilse i line…

Der er mange hunde, der ikke mestrer at hilse på andre hunde i line. Det er vigtigt, at de kan føle sig trygge på vores træningsbane. Undgå derfor at lade din hund hilse på de andre hunde.

Og husk, at selvom din hund godt kan hilse på andre hunde i line, er det ikke ensbetydende med, at alle andre hunde kan!

Når du bruger en kropssele, fordeles trykket over din hunds bryst og skuldre i modsætning til halsbånd, hvor trykket ligger på halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for din hund, hvis den har sele på, og du mindsker dermed risikoen for, at din hund får skader på nakke, ryg og luftrør.

Der findes flere forskellige kropsseler på markedet. Den mest brugte er Y-selen, som giver de fleste hunde maksimal bevægelsesfrihed. Når du vælger sele, skal du være opmærksom på, at din hunds skulderblade er frie, selen ikke snærer i armhulerne eller hindrer din hund i at løfte forbenene frit.

Vælg aldrig en anti-træk sele, da den påfører hunden smerte og ubehag i forbindelse med træk. Lær i stedet din hund at gå pænt ved positive træningsmetoder. 

Ifølge en undersøgelse foretaget af den svenske hundepsykolog Anders Hallgren har 91% af hunde, som dagligt bliver rykket i halsbåndet, nakkeskader. En tilsvarende norsk undersøgelse med 350 hunde viser, at 75% af hundene havde nakkesmerter, uden at ejer var klar over det.

Dette er vigtigt at have in mente, når vi samtidig ved, at en stor del af aggressionsproblemer er smertebetingede. Det vil sige, at hvis en hund har ondt, kan den begynde at reagere udfarende overfor mennesker og andre hunde.