GODT AT VIDE, INDEN DU KOMMER TIL TRÆNING

Herunder finder du forskellige relevante informationer …

Afbud til træning
Bliver du forhindret i at komme til træning, så send meget gerne en sms til Mai-Britt på 2169 5709.

Aflysning af holdtræning
I tilfælde af at en instruktør bliver syg, vil vi forsøge at finde en afløser. Kan det ikke lade sig gøre, kontakter vi dig og afmelder træningen. Så snart instruktøren er rask igen, vil du blive informeret om, hvornår der afholdes en erstatningstime. Hvis vi ikke har mulighed for at tilbyde dig en erstatningstime, vil du få returnet det beløb, der svarer til en træningsgang.

Betaling
Din betaling er altid bindende, medmindre det hold du er tilmeldt ikke bliver oprettet. I så fald kan du vælge at få dine penge retur eller overføre dem til et andet hold.

Enetimer
Afbud skal ske senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved afbud senere end 24 timer gives ingen erstatningstime. Ved køb af enetimer skal de være afholdt indenfor ½ år fra første enetime – medmindre vi aftaler andet. Ikke afholdte enetimer vil ikke blive refunderet.

Forsikring
Vi gør opmærksom på, at den almindelige lovpligtige ansvarsforsikring ikke altid dækker skader, der opstår til hundetræning, så derfor kan det være, at du skal tegne en udvidet ansvarsforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvordan de dækker.

Hvem kan træne? 
For at kunne træne med hund på vores hold skal du være fyldt 16 år – med undtagelse af vores hvalpehold hvor du skal være fyldt 18 år. På nogen af vores temadage kan børn, der er fyldt 10 år, også træne.

Du er velkommen til at sende en afløser, så længe denne er sat 100% ind i vores træningsmetode samt de øvelser, som vi arbejder med. 

Tæver i  løbetid
Hvis din tæve kommer i løbetid under et kursusforløb, kan du ikke deltage i træningen med hund, da løbske tæver forstyrrer hanhundene på banen. Vi kan desværre ikke tilbyde dig at få pengene retur, men vi anbefaler, at du i stedet møder op og følger kurset uden hund.

Hvis din hund er syg, bør du ikke tage den med til træning, medmindre du har fået grønt lys fra din dyrlæge. Du er dog altid velkommen til at komme alene og følge undervisningen uden hund.

Diarré og opkast
Hvis din hund har diarré eller kaster op, kan den ikke deltage i træningen, da det er vigtigt, at den grundet smittefare ikke kommer i kontakt med andre hunde, før den er rask igen.

Lunge- og hjerteorm
Hvis din hund har enten lunge- eller hjerteorm, bør du tale med din dyrlæge om, hvorvidt din hund kan deltage i træningen, eller om din hund har brug for ro og hvile, til den er færdigbehandlet.

Kennelhoste
Hvis din hund har kennelhoste, kan den ikke deltage i træningen, da det er vigtigt, at den grundet smittefare ikke kommer i kontakt med andre hunde. Din hund kan atter komme på træningsbanen, når den har været symptomfri i 14 dage.

Skab
Hvis din hund har skab, kan den ikke deltage i træningen, da det er vigtigt, at den grundet smittefare ikke kommer i kontakt med andre hunde, før den er færdigbehandlet.

Du kan læse mere om ovennævnte sygdomme, symptomer, forebyggelse og behandling HER >

Vi anbefaler, at du medbringer følgende til træning:

 • Godbidstaske
 • Masser af gode og bløde godbidder
 • Klikker
 • Halsbånd (halv- og helkvæler er ikke tilladt på træningsbanen)
 • Kropssele
 • Almindelig line (ikke flex-line)
 • Høm-høm-poser
 • Vand til din hund
 • Et tæppe/måtte til din hund
 • En taske/net så du nemt kan transportere dine ting fra bil til træningsbane

Vi anbefaler godbidder i form af små stykker kogt kød, som din hund hurtigt kan tygge. Du kan også bruge vores Pure Range Paté, som er træningspølser i forskellige smagsvarianter. Selvom vi har få hunde på vores hold, kan de andre hunde på banen alligevel godt være en stor forstyrrelse for din hund. Hjemme i stuen arbejder din hund måske for tørre godbidder eller tørfoder, men det er sjældent, at det er tilfældet på banen.

HUSK! En sulten og udhvilet hund arbejder bedst!

Fredensborg

Humlebækvej 45, 3480 Fredensborg 
Vi træner udendørs på indhegnede baner, som ligger lige overfor Humlebækvej 45. Parkering foregår på Humlebækvej 45. Der er to indkørsler til gården – står du på Humlebækvej og kigger på gården, så er det den, der ligger til venstre for gården, som du skal bruge. 

Humlebækvej 26, 3480 Fredensborg 
Vi træner primært indendørs i en uopvarmet ridehal, men vi har også mulighed for at træne udendørs. Der er indkørsel til gården to steder fra Humlebækvej, og der er parkering foran ridehallen.  

Helsinge

Vibelandsvej 8, 3200 Helsinge
Vi træner enten ude på et stort græsareal eller indendørs i et stort opvarmet lokale med adgang til toilet.

Græsted, Hornbæk, Gilleleje, Lynge og Allerød

Her har vi nogle skønne steder, hvor vi træner nosework. Når du tilmelder dig nosework, får du tilsendt adresser på de steder, hvor vi træner på netop DIT hold.

Lad din hund blive i bilen…

Når du ankommer til træningsbanen, så lad din hund blive i bilen til instruktøren har givet grønt lys. Jo færre hunde der mødes på parkeringspladsen, jo mindre stress og dårlige oplevelser giver det din hund. Kan din hund ikke vente alene i bilen uden at gø og stresse op, så bliv hos den.

Ankommer du enten til fods eller på cykel, så er du velkommen til at gå direkte til den bane, hvor du skal træne, så snart der er ledigt.

Lad ikke din hund hilse i line…

Der er mange hunde, der ikke mestrer at hilse på andre hunde i line. Det er vigtigt, at de kan føle sig trygge på vores træningsbane. Undgå derfor at lade din hund hilse på de andre hunde. Selvom din hund godt kan hilse på andre hunde i line, er det ikke ensbetydende med, at alle andre hunde kan!

Vi ønsker naturligvis at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og beder dig om følgende:

 • At melde afbud hvis du er syg eller har virussymptomer
 • At respektere, at det kun er instruktørerne, der åbner og lukker lågerne på træningsbanen
 • At overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand og god håndhygiejne
 • At stille dig ved ét af de markerede steder på træningsbanen, så vi sikrer god afstand mellem os alle 

Vi passer på hinanden!

Når du bruger en kropssele, fordeles trykket over din hunds bryst og skuldre i modsætning til halsbånd, hvor trykket ligger på halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for din hund, hvis den har sele på, og du mindsker dermed risikoen for, at din hund får skader på nakke, ryg og luftrør.

Der findes flere forskellige kropsseler på markedet. Den mest brugte er Y-selen, som giver de fleste hunde maksimal bevægelsesfrihed. Når du vælger sele, skal du være opmærksom på, at din hunds skulderblade er frie, selen ikke snærer i armhulerne eller hindrer din hund i at løfte forbenene frit.

Vælg aldrig en anti-træk sele, da den påfører hunden smerte og ubehag i forbindelse med træk. Lær i stedet din hund at gå pænt ved positive træningsmetoder. 

Ifølge en undersøgelse foretaget af den svenske hundepsykolog Anders Hallgren har 91% af hunde, som dagligt bliver rykket i halsbåndet, nakkeskader. En tilsvarende norsk undersøgelse med 350 hunde viser, at 75% af hundene havde nakkesmerter, uden at ejer var klar over det.

Dette er vigtigt at have in mente, når vi samtidig ved, at en stor del af aggressionsproblemer er smertebetingede. Det vil sige, at hvis en hund har ondt, kan den begynde at reagere udfarende overfor mennesker og andre hunde.