TEMADAGE & TEMATRÆNING

Vi tilbyder løbende forskellige temadage.

Forskellen på temadage og holdtræning er, at vi til temadage mødes færre gange fx 1-4 gange alt afhængig af temaet. 

Herunder kan du se vores udbud af temadage og tematræning – og om der er noget for dig og din hund.

På nogen af vores temadage er børn velkomne til at træne med hunden. Barnet skal være fyldt minimum 10 år og være i stand til at holde hunden i alle situationer.

Hvis du finder en ikke-aktuel temadag, der har interesse, så giv os endelig besked – så kan vi altid se, hvornår der er basis for at oprette et nyt hold.

Tilbage til holdoversigt >


Du skaber en kærlig og tillidsfuld relation til din hund gennem et positivt samarbejde.
Tænk venskab fremfor lederskab!TEMADAGE

Herunder kan du se, hvilke temadage vi tilbyder.

PRIS: 250 kr.
VI MØDES: 1 x 1½ time

Denne temadag er kun for øvede noseworkhunde.

På Nosework Miljø mødes vi i forskellige miljøer og træner med hundene. Det kan både være inden- og udendørs.

Der vil hver gang være ét eller flere temaer, som vi arbejder med.

Din hund skal kunne søge på ren lavendel for at deltage.

Da der kun vil være 1 hund ude af gangen, skal din hund kunne opholde sig i bilen uden at stresse, når den ikke arbejder.

PRIS: 250 kr.
VI MØDES: 1 x 1½ time

Børn er velkomne til at træne med hunden på denne temadag, så længe de er min. 10 år og i stand til at holde hunden i alle situationer.

Denne temadag er for dig, der gerne vil lære at gå spor med din hund. Du er også velkommen til at deltage, hvis dig og din hund allerede er startet op på spor.

Vi starter med lidt fælles teori om sporlægning, hvorefter du går ud og lægger to spor til din hund.

Mens sporene får lov til at ligge i en halv times tid, gennemgår vi den sidste del af sporteorien, inden du til sidst tager din hund ud og går begge spor.

Når du har gået sporene med din hund, runder vi af med at evaluere, hvordan det gik, samt hvad du skal være opmærksom på i det videre forløb.

Da der vil være en del ventetid for din hund, skal den kunne opholde sig i bilen uden at stresse.

Du vil senest 1 uge inden spordagen modtage en mail med info om, hvor vi mødes, samt hvad du skal medbringe af spormateriale.

PRIS: 500 kr.
INTROAFTEN: 1 X 2 timer på Zoom
VI MØDES: 3 x 1 time

På dette hold hygger vi os med forskellige øvelser, som du kan bruge både til at tage selfies af dig og din hund eller billeder af din hund alene.

Det er vigtigt, at din hund synes det er sjovt, samt at den er tryg ved at få taget billeder, så derfor er målet at lære din hund frivilligt at pose foran kameraet.

Når først dig og din hund mestrer denne kunst, så er det pludselig bare SÅ meget sjovere at gå tur sammen. Derudover er det en super fin måde at lære din hund at have fokus på dig samt kunne samarbejde i forskellige miljøer.

Vi har forberedt alverdens sjove øvelser, som er en god blanding af lydighed og tricks. Du er også velkommen til selv at byde ind med en sød eller sjov adfærd, som din hund allerede i forvejen kan, og som du gerne vil arbejde videre med.

Som kursets navn indikerer, så er det op til dig, om du vil arbejde med selfies med dig og din hund eller blot billeder af din hund. Du kan også sagtens vælge at arbejde med begge dele.

Udover nogle særdeles lækre godbidder, skal du selvfølgelig også huske at medbringe din mobil og eventuelt en selfiestang, hvis du ønsker at bruge det.

PRIS: 200 kr.
VI MØDES: 1 x 1½ time

Vi mødes i en skov i Nordsjælland, hvor vi går en tur sammen – ca. halvvejs på turen holder vi en lille pause. 

Vi er tilhængere af 100% kvalitetstid med vores hunde på de daglige gåture. Kvalitetstid kræver, at du er nærværende, sjov at være sammen med samt overrasker med små spændende opgaver undervejs på turen.

Du kommer til at lave forskellige aktiviteter undervejs på turen, som du efterfølgende kan bruge for at gøre dine gåture sammen med din hund endnu mere unikke.

Her er blot nogle eksempler på, hvad vi kan lave: Lægge små godbidsspor, lave forskellige søgeøvelser og lave øvelser, der styrker din hunds kropskontrol. Med andre ord, du lærer at udnytte alt den dejlige natur omkring dig mest optimalt.

Du bedes medbringe:

 • MASSER af gode godbidder
 • Vand til din hund
 • Almindelig line (ikke-flexline)
 • Hundeposer
 • Varme/kolde drikkevarer til eget forbrug

Du vil senest 1 uge inden gåturen modtage en mail med info om, hvor vi mødes.

PRIS: 400 kr.
VI MØDES: 1 x 1½ time

Børn er velkomne til at træne med hunden på denne temadag, så længe de er min. 10 år og i stand til at holde hunden i alle situationer.

Slå to fluer med ét smæk…

Vi tilbyder FOTOSHOOT kombineret med SODUKO FOR HUNDE.

FOTOSHOOT: Hundene vil på skift være alene på én af vores træningsbaner med vores egen husfotograf. Bettina er super dygtig til at fange hver eneste hunds personlighed. Prøv engang at se noget af Bettinas arbejde på facebooksiden BETTINA ERKENS PHOTOGRAPHY.

Du vælger selv, om du kun vil have taget billeder af din hund eller dig om din hund sammen.

Senest 1 uge efter temadagen vil du få tilsendt 3 fine redigerede billeder.

SUDOKU: Vi ved efterhånden alle godt, at vores hunde har mægtig godt af mentalstimulerende aktiviteter. Altså opgaver, hvor de skal bruge hoved og snude. Så vil du have en velstimuleret og harmonisk hund, så er det ikke nok, at du kun har fokus på den fysiske træning, da det også kræver styrketræning af de små grå.

Uanset hvilken race du har, og uanset hvilken alder din hund har, så kan vi ikke komme uden om, at den mentale stimulering er et fornuftigt supplement til din hunds daglige aktivering.

På denne temadag får du inspiration til, hvordan du kan aktivere din hunds hoved og snude. Samtidig får din hund prøvet en masse forskellige aktiviteter, så du har en idé om, hvad den synes om.

Da vi ikke kan tage billeder, hvis der er FOR meget regn, vurderer fotografen på dagen, om vi er nødt til at aflyse temadagen. Hvis det sker, får du naturligvis dine penge retur.

PRIS: 675 kr.
INTROAFTEN: 1 x 2 timer på Zoom
VI MØDES: 4 x 1 time

Alle hunde har stor glæde af at træne kropskontrol (proprioception).

Dette kursus er kun for voksne og raske hunde.

Proprioception er hundens bevidsthed om, hvordan dens krop fylder i rummet, samt hvor og hvordan den placerer sine 4 poter. Med andre ord, det handler om hundens kropsbevidsthed.

Formålet med at træne proprioception er ganske enkel. Det handler nemlig om at skabe en stærk core, en god balance, en fin kropsholdning og ikke mindst naturlige og sunde bevægelser hos din hund.

Derudover er træningen også med til at give din hund mere selvtillid, så du får styrket din hund både på det fysiske og mentale plan. Og det er en god booster for samarbejdet og relationen.

Du vil på dette kursus lære, hvordan du træner din hund korrekt (og lige) i de forskellige øvelser. Du vil også lære, hvordan du finder den rette højde for de redskaber, som du anvender i din træning.

Alle øvelser er med til at styrke din hunds kropsbevidsthed, kropskontrol og balance.

Undervisningen vil være en blanding af teori og praktisk træning.

Under teorien vil din hund skulle kunne opholde sig i bilen uden at stresse.

PRIS: 675 kr.
INTROAFTEN: 1 X 2 timer på Zoom
VI MØDES: 4 x 1 time

Er du til finurlige tricks og sjove øvelser, så er denne tematræning klart noget for dig.

Her følger vi ikke et fast program, men vælger de tricks og øvelser, der passer til den enkelte hund alt afhængig af hundens størrelse, alder og niveau.

Du er også velkommen til selv at komme med input. Måske du længe har ønsket at lære din hund et bestemt trick eller andet…

PRIS: 500 kr.
INTROAFTEN: 1 x 2 timer på Zoom
PRAKTISK TRÆNING: 3 x 1 time

Indkald er én af de vigtigste færdigheder, du kan lære din hund. Jo bedre dit indkald fungerer, jo større frihed kan du også give din hund. 

Når det handler om indkald, er den største udfordring ofte de mange forstyrrelser, der er i omgivelserne. Derfor kræver indkald en grundig og meget systematisk træning for at lære din hund at vælge de mange spændende ting i miljøet fra og DIG til.

Måske du oplever:

 • At din hund vælger dig fra på gåturene, da den oplever ting i miljøet, som meget mere spændende
 • At din hund kommer, når du kalder, men det går bare meget langsomt
 • At din hund kommer, når du kalder, men stopper godt en armslængde fra dig, så du lige nøjagtigt ikke kan nå den

Vi anbefaler brug af hundefløjte, men det er ikke et krav. Du er også velkommen til at benytte dig af et verbalt signal. Hvis du ønsker at bruge en hundefløjte, er det vigtigt, at du medbringer den til træning hver eneste gang.

For at få optimalt udbytte af kurset skal du være indstillet på at arbejde mellem de enkelte træningsgange.

Du vil efter hver træningsgang, hvor du deltager, få tilsendt en udførlig mail med beskrivelse af de øvelser, som du skal træne derhjemme.

Se også vores online-kursus “Det stabile indkald” HER >.

PRIS: 500 kr.
INTROAFTEN: 1 x 2 timer på Zoom
VI MØDES: 3 x 1 time

På vores gå-pænt-kursus får du de nødvendige redskaber til på en positiv og blid måde at lære din hund at gå pænt i snor uden at trække. Det vil sige, at du slipper for at påføre din hund ubehag ved at bruge kvælerhalsbånd eller rykke den tilbage i linen.  

 • Oplever du, at din hund trækker afsted med dig på gåturene?
 • Ender du ofte lufteturene med stor frustration og meget lange arme?
 • Kunne du godt tænke dig at gåturene blev forvandlet til gode hyggestunder sammen med din hund?

For at opnå gode resultater er det en nødvendighed, at du selv er indstillet på at træne med de redskaber, du får på kurset – både fra gang til gang og efter kurset.

Du vil efter hver træningsgang, hvor du deltager, få tilsendt en udførlig mail med beskrivelse af de øvelser, som du skal træne derhjemme.

Din hund skal både være iført en kropssele og et almindeligt halsbånd på dette kursus. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at bruge halvkæler, helkvæler og antitrækseler hos os.